ROJAVA – 6. osa sarjassa kaksitoista kamppailua

26.05.2020 - 7:23 / jii Ivaneva.


rojavaErittäin laajan ja syvällisen katsauksen Rojavan vallankumoukseen tarjoaa ”Vuoristojoen matkassa on monta mutkaa – johdatus Rojavan vallankumoukseen” -artikkeli tämän linkin takana (toimitus.co).

abdullah öcalanOnnistuinpa jotenkin erityisen epäselvästi selittämään tuon. No, pääidea on se, että alueella on parlamentaarisen valtion rakenteet ulospäin, mutta päätöksenteko tapahtuu anarkistisesti, suoran ruohonjuuritason demokratian keinoin. Lukekaa paremmin selitettynä täältä: ”Rojava – vallankumous puun ja kuoren välissä” linkki täällä (takku.net)ypj rojavaAbdullah Öcalanin ”Elämän vapauttaminen – naisten vallankumous: naisten vallankumous” -artikkeli löytyy tämän linkin takaa (toimitus.co)

Dilan Dirikin ”Feminismi ja kurdien vapautusliike” -artikkeli löytyy tämän linkin takaa (rotvalli.ninja).make rojave green againMake Rojava Green Again löytyy facebookista tämän linkin takaa.fuck daeshiJuuri tällä hetkellä yksi Rojavan suurimmista uhista on Turkki. Turkkia kannattaa siksi boikotoida ja boikottikampanjasta levittää tietoa: kampanjalla on esim. facebook-sivu (facebook-sivun linkki). Turkin sisäinenkin ihmisoikeustilanne (esim. seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen kohtelu) on sen verran brutaalia, että jo pelkästään sen takia kannattaa liittyä boikottiin.

Suomalaisista Rojavassa auttamassa olleista mediassa ovat esiintyneet ainakin Avesta (ylen juttu) ja Arîel (iltasanoamat).

Ihmisillä on taipumus kuvitella utipioita maantieteellisesti kaukaisiin paikkoihin. Monet kommunistit tekivät virheen kuvitellessaan Neuvostoliittoa tai Kiinaa paratiiseiksi. Rojavakaan ei varmasti ole mikään anarkistinen  taivas maan päällä, mutta paikan päällä käyneiden ihmisten tarinoista välittyy ehdottomasti kannatettava, sekä idealistinen että käytännönläheinen yhteiskuntajärjestys.

”Yhdessä Rojavan puolesta” löytyy täältä, ”Rojavan ystävät Turku” löytyy täältä ja ”Kurdistanin ystävät Tampere täältä.

Kategoria: Anarkismi, feminismi, Yleinen.2 vastausta - “ROJAVA – 6. osa sarjassa kaksitoista kamppailua”

  1. Jenna Kirjoittaa:

    Tää sun blogi on kyllä niin upee ja tärkee tiedonlähde ainakin mulle! Tää Rojavan keissikin on sellanen, mistä oon monesti kuullut, mutta josta en oo silti tiennyt oikeen mitään. Nyt heräs uteliaisuus. Satutko tietämään mitään hyvää kirjaa aiheesta?

  2. jii Ivaneva Kirjoittaa:

    Kiitos, ihana kuulla jos blogit on niinsanotusti tehnyt tehtävänvä <3 Nyt täytyy sanoa, etten kirjaa osaa suositella, noilta Rojavan ystäviltäkin voisi kysellä, mutta voi olla ettei kokonaista kirja vielä ainakaan käännettynä ole. Aihetta taustoittaa jonkin verran Velat Nehrin ja Kristiina Koivusen Kurdistan itsenäisyyden kynnyksellä, muuta ei nyt äkkiseltään noiden linkattujen artikkeleiden lisäksi tule mieleen!

Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastaus