Joulukalenterin 17. luukku

17.12.2015 - 7:09 / jii Ivaneva.


luukku esim 15Yksinkertaista.

Mutta kerrataan: Cis-mies on syntymässä mieheksi määritelty henkilö, joka identifioituu mies-identiteettiin ja elää siinä roolissa, cis-nainen on sama naisella, transmies on syntymässä naiseksi määritetty mies ja transnainen mieheksi määritetty. Transgenderiä tai muunsukupuolista käytetään suomeksi tarkottaan sukupuolten välillä ja ulkopuolella olevia henkilöitä. Intersukupuolinen on henkilö, jonka sukupuolta ei syntymässä pystytä määrittelemään. Drag queen, drag king ja faux queen liittyvät termeinä viihde-esityksiin. Transseksuaali on väärä termi, koska transsukupuolisuus ei kerro mitään seksuaalisesta suuntautumisesta. Transua iso osa transyhteisöstä pitää halventavana haukkumasanana. Queer on henkilö, joka ei määrittele sukupuoltaan..

Joulupukki on suvuttomasti kloonautuva pätkätyöläis-olento, jonka levinnäisyysalue rajoittuu muina kuin kausi-vaellusten aikaan Korvatunturiin.

Kategoria: feminismi, joulukalenteri, Transgender, Yleinen.



3 vastausta - “Joulukalenterin 17. luukku”

  1. Pulla Kirjoittaa:

    Kiitos selventävästä ja opettavaisesta termiluettelosta! Tuleeko tuo lyhenne(?) cis jostakin sanoista vai miksi se on juuri cis? Musiikkiluokkia käyneenä ekana tulee vain mieleen C-nuotin korotus eli cis 🙂

  2. jii Ivaneva Kirjoittaa:

    Sanat luo sosiaalista todellisuutta niin siks niillä on väliä. Vähän sekavaahan tuo kieltämättä on, eikä erilaisten sukupuolten määritelmät oo tuossa vielä kattavasti, mutta joo.. ”cis” tulee latinasta, samoin kuin ”trans”.. trans on niinku ylimenevä tai toisella puolella oleva ja cis niinku tällä puolen oleva.

  3. Pulla Kirjoittaa:

    Aa! Okei! Nyt olen taas himpun verran viisaampi, kiitos 🙂

Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastaus