Vastakkainasettelua

16.06.2014 - 13:28 / jii Ivaneva.


 

Musta toi on suht pakollista luettavaa kaikille jotka haluu avoimin silmin nähä millaisessa kulttuurissa me eletään.

Ainaki Oikeutta eläimille-järjestön kautta pystyy tilaan, Eveliina Lundqvist: Salainen päiväkirja eläintiloilta.

Puhuttiin siis polveillen anarkisimin mahollisuuksista muuttaa maailmaa.. En oo tosta Kapteenin loppukaneetista ihan samaa mieltä, koska kapitalismi on tuhoomassa kaikkien muiden systeemien elinedellytykset tuhoamalla meidän elinympäristön ja epäinhimmillistämällä meidät kuluttaja-tuholaisiksi, mutta toi on musta jotenkin kuvaava laini erityylisten anarkistien erityylisistä tavoitteista, hyvä ja kiinnostava sellaisena.

Kategoria: Anarkismi, Mrrrttakerho!, Squat Dena.



6 vastausta - “Vastakkainasettelua”

  1. Kapteeni Kirjoittaa:

    loppukaneetti kärjistyy tässä taas niin, että se summaa mun koko mielipiteeni täydellisesti mitä se ei tee.. Mutta kyllä siinä mun mieleen on järkeä, että kun sitä tilaa aletaan ottaa niin vaihtoehtoisuus kasvaa ja ne joita ei voi pakottaa elämään viahtoehtoisesti nykysysteemin nähden joutuu keksimään keskenään uusia keinoja ja uskoisin alistamisen vaikeutuvan suunnattomasti kun kulttuurit ja kansakunnat valveutuu ja tulee tietoseksi omista oikeuksistaan.

  2. Kapteeni Kirjoittaa:

    tuossa kuplsassa pitäs olla enemmänki jotenki näin ”Ainoa otettava askel ei oo pakottaa koko yhteiskuntaa muuttumaan kerralla vaan luoda tilaa vaihtoehtoisille elämäntavoille”, kaunis päämäärä kaikessa hyvässä olisi kuitenki lopulta globaali rauhan ja rakkauden liitto ja ymmärys.

  3. nikopetteri Kirjoittaa:

    Tähän semisti liittyen oma ajatukseni siitä, kuinka helppoa ja – jos ei oikeutettua niin Ymmärrettävää – on se, miten yksi pieni ihminen helposti lannistuu kapitalisin kaikenkattavasta ja näennäisesti äärettömästä vallasta, johon ei tunnu olevan mitään ulospääsyä tai keinoja alasajoon. Mutta ehkä sekään ei tunnu niin pahalta, kun on anarkistiryhmien ja muiden kaiffareiden vertaistuki? Plus kun oppii vähän sitä kärsivällisyyttä ja babysteps-ajattelumallia.

  4. Jiivana Julma Kirjoittaa:

    Joo: muistakaa lukijat, että pelkistän herkästi kanssaeläjieni kommentteja rankalla kädellä: tulkinnoista vastaan ite. Hyvä tarkennus, Kapu!

    Niksu, Kapitalismihan on ajanut itsensä täydellisen romahduksen partaalle ihan itekseen ja apua tarvitsematta. Nyt vaan luodaan selvitymis-strategioita, joilla selvitään romahduksesta: siinä anarkistien käytännöllinen vertaistuki on kyl äärimmäisen käyttökelposta!!

  5. Hege Kirjoittaa:

    Komppaan Kapteenia! Ja muitakin kyllä. Ymmärrän hyvin ton anarkismin käytännöllisyyden selviytymisstrategiana, vaikka sitä toteuttaisikin ihan tän nykyisen systeemin sisältä. Ehkä se toimii jopa paremmin niin? En oo ollenkaan vakuuttunut siitä, että ”koko systeemin romahtaessa” joukko anarkisteja saisi elellä kovinkaan pitkään rauhassa ennen kuin joku tulisi niitä häiritsemään.

  6. Tilli Kirjoittaa:

    Jemppa puhuu! Jeejee!

Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastaus