Metsämarssi 2022

27.09.2022 - 13:28 / jii Ivaneva.


metsämarssi 01metsämarssi 02metsämarssi 03ilman metsää me ainakin olemme varmasti mennyttä. YLE teki metsämarssista oikein kattavan artikkelin, tämän linkin takana, mutta kerrataan tähän nyt vielä pääfaktat: Metsämarssi järjestettiin samaan aikaan Helsingissä, Tampereella, Jyväskylässä, Oulussa, Joensuussa ja Raaseporissa. Marssin takana oli laajapohjaisesti suomalaiset ympäristöjärjestöt: Climate Move, Ei polteta tulevaisuutta -kampanja, Elokapina, Finnwatch, Fridays for Future, Greenpeace, Ilmastovanhemmat, Ilmastoisovanhemmat, Luonto-Liitto, Maan ystävät, Meidän metsämme, Natur och Miljö ja Suomen Luonnonsuojeluliitto. Tampereen marssilla puheissa nostettiin hyviä paikallisiakin pointteja esiin, mutta marssin yleiset kansalliset vaatimukset oli nää:

  • Valtion mailla sijaitsevien luonnonmetsien ja vanhojen metsien suojelu.
  • Rahoituksen turvaaminen luonnontilaisten ja vanhojen metsien vapaaehtoiselle suojelemiselle yksityismailla.
  • Toimien käynnistäminen, joilla suojellaan kolmekymmentä prosenttia Suomen metsistä EU:n biodiversiteettistrategian mukaisesti.
  • Metsäkatomaksun käyttöönotto hiilinielujen turvaamiseksi ja lisäämiseksi.
  • Talousmetsien hakkuiden merkittävä vähentäminen valtion mailla.

Kategoria: luolaseikkailua, Uutiskatsaus.Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastaus