13.11.2015

14.11.2015 - 17:27 / jii Ivaneva.


rajat kiinniTällä tullaan vielä oikeuttamaan lisää rauhalle tuhoisaa politiikkaa. Surullista. Muuta ei voi sanoa.

Kategoria: Uutiskatsaus.



10 vastausta - “13.11.2015”

  1. anonyymi Kirjoittaa:

    Onpa törkeä kuva!

    Usko jo, että maahanmuuttovastainen =/= rasisti, saati natsi, johon elukoiden hihamerkeillä viittaat. Maahanmuuttovastainen ihminen voi olla erilaisuutta hyväksyvä ja kaikki ihmiset samanarvoisina näkevä, tasa-arvoa kannattava. Maahanmuuttovastaisuutta voi perustella rasismin sijaan myös esimerkiksi taloudellisilla tai turvallisuuteen liittyvillä seikoilla.
    Toisekseen, miksi ihmeessä esität ”pahiksesi” miehinä, sukupuolta ja seksuaalisuutta vieläpä korostaen (itse ainakin olen näkevinäni kuvassa pippelit)? Oikea feministi kannattaa nimenomaan TASA-ARVOA, mikä merkitsee yhtä kuin molempien – oikeammin kaikkien sukupuolten yhtäläistä arvostusta. Oikea feministi ei polje miehiä tai pidä miehuutta negatiivisena asiana!

    Kolmanneksi. Uskon että valtavasta pakolaisaallosta seuraa se, ettei uusien tulokkaiden kotouttaminen onnistu hyvin. Tästä seuraa pakolaisten syrjäytymistä, mikä varmasti ruokkii äärijärjestöjen kannatusta jne. En missään nimessä väitä että jokainen pakolainen on terroristi – en tietenkään! Uskon vain vahvasti, että mikäli kotouttamista ei saada onnistumaan, pakolaisaalto on oikea turvallisuusriski. Ei välttämättä suoranaiseen terrorismiin johtava, mutta kenties muihin väkivaltarikoksiin. Ihminen, joka on joutunut menneisyydessään kokemaan enemmän kuin ”kovia” (eli sotaa, rajut salakuljetusmatkat, mahdollisesti eron perheestä, syrjintää uudessa kotimaassa jne. jne.) on varmasti psyykeeltään alttiimpi tekemään väkivaltarikoksia. Pienemmät määrät saadaan kotoutettua paremmin. Resursseja tulee käyttää paikan päällä aka. Syyriassa ja muissa sodista kärsivissä maissa auttamiseen.

  2. jii Ivaneva Kirjoittaa:

    Kiitos kommentista! En tiedä mistä sait kuvan, että kuvassa olisi ihmisystävällisiä ja rakentavia maahanmuuttokriitikoita, koska, jos katsot tarkkaan, siinä on nimenomaan natsitunnuksia käyttäviä korppikotkia. Suurin osa tällaisista olennoista joita olen kohdannut on ollut peniksellisiä, mutta olisi toki ollut asiallista piirtää yksi vaginallinenkin lintu mukaan, joskaan korppikotkilla ei oikeasti ole ulkoisia sukupuolielimiä, vaan kloaakki. Tämä oli piirtäjän laiskuutta ja sitä tahdon pahoitella.

  3. anonyymi Kirjoittaa:

    Suhtaudun pilakuviin aina vähän kaksijakoisesti. Toisaalta niiden avulla on helppoa ja nopeaa levittää omaa sanomaansa ja viesti on usein tehokas. Toisaalta ne usein lokeroivat eri ideologioita edustavia ihmisiä törkeästi. Tällainen kuva on esimerkiksi omiaan vahvistamaan käsitystä siitä, että jokainen maahanmuuttovastainen on törkeä rasisti, jolloin tilaa ei jätetä kriittisille, järkeville maahanmuuton vastustajille.
    Voisin esimerkiksi piirtää kuvan satakiloisesta rumasta feminististä nillittämässä jostakin naurettavasta pikkuasiasta kyllästyneille kuulijoilleen. Kuvan sanoma olisi: pikkuasioista nillittävät feministit ovat ärsyttäviä, että tai feministien pikkuasioista valittaminen on ajanhaaskausta. Mutta moni ei osaisi lukea kuvaa sillä tavalla, vaan näkisi sen pilakuvana kaikista feministeistä (myös niistä, jotka eivät vain valita pikkuasioista, vaan tukevat aitoa sukupuolten välistä tasa-arvoa). Tällainen vain ruokkisi kuvaa feministien vastenmielisyydestä, vaikkei pilakuvan alkuperäinen pointti se olisikaan ollut.

    Etenkin tällaisina aikoina kun yhteiskunnallinen keskustelu käy kuumana monenkin asian tiimoilta, on tärkeää olla ruokkimatta mustavalkoisia ajattelutapoja. Ja toisaalta osata tunnistaa omat ennakkoluulonsa.
    Niin ja olen muuten itsekin feministi, eikä minulla ole mitään ylipainoisia etc. vastaan.

  4. jii Ivaneva Kirjoittaa:

    Humaanit maahanmuuttokriitikot, jotka haluavat auttaa sotaa pakenevia ihmisiä ja antavat heidän kotouttamiseensa rahaa ja ovat kiinnostuneita vieraista kulttuureista ja avomielisiä ovat kyllä hienoja ihmisiä. Varsinkin sellaiset, jotka lujasti työskentelevät ihmisten lähtöalueilla sen eteen, että mahdollisimman harvan tarvitsisi jättää kotinsa. Ja sellaiset, jotka auttavat täysin sydämin niitä, joilla ei ole muuta mahdollisuutta kuin paeta sotaa ja sortoa. Sellaisia maahanmuuttokriitikoita rakastan kyllä täysin sydämin. Muunlaisiin suhtaudun kaksijakoisesti niin, että toisaalta olen vihainen heidän teoistaan ja toisaalta surullinen heidän ahtaan sielunelämänsä puolesta 🙂

  5. anonyymi Kirjoittaa:

    Humaanien maahanmuuttokriitikoiden ei kai kuitenkaan tarvitse ”tehdä sen enempää” (esim. auttaa sota-alueilla paikallisia) kuin maahanmuuttomyönteistenkään ansaitakseen ”yleistä hyväksyntää”. Ei sillä, tietenkin on vain sitä parempi, mitä useampi ja mitä enemmän on valmis auttamaan hädänalaisia 🙂

    Minun mielestäni nykyinen debatti koko aiheesta tarvitsisi toisaalta enemmän myötätuntoa, ja toisaalta taas realismia.

  6. jii Ivaneva Kirjoittaa:

    Realismi on kokenut inflaation, kun on tullut näitä realisteja, joiden luotettava lähde on mv-lehti. Tällaisessa asiassa realismi on aina aatteellista, jos toisen puolen perusväittämä on, että hädänalaista tulee aina auttaa altruismiin saakka. Meidän monologimme eivät kohtaa, koska minun perusmaailmankuvani on anarkistinen, en tunnusta valtioita enkä näin ollen rajoja niiden välillä. Dialogia myös vaikeuttavat taka-oikealta heitellyt polttopullot. Mutta, sinä kuulostat empatiaan kykenevältä koska puhut myötätunnosta ja hädänalaisten auttamisesta, toivon, että omassa piirissäsi puhut väkivaltaa vastaan. Jos maahanmuuttokriitikoiden lähestymistapa muuttuu rakentavammaksi, avomielisemmäksi ja ihmisystävällisemmäksi, niin uskon, että myös heidän kokemansa kritiikki vähenee.

  7. anonyymi Kirjoittaa:

    Realismia tarvitsevat sekä äärivasemmisto että äärioikeisto. Äärivasemmiston on ymmärrettävä kestävämmät vaihtoehdot nykyiselle maahanmuuttosysteemille. Mieletön ihmisvirta ja huono kotoutus eivät ole hyvä ratkaisu, eivät kenenkään kannalta. Rasistisen äärioikeiston on ymmärrettävä että MV-lehti käyttää paitsi alhaista, hyökkäävää retoriikkaa, se myös ihan oikeasti valehtelee (http://yle.fi/uutiset/nain_somehuhusta_tulee_totta__tarkastelussa_kolme_vastamedian_uutista/8420146), sekä että ihmisarvon on oltava sama kaikkien ihmisten kohdalla. Tasa-arvo on koko oikeussysteemimme pääpointti. Arvoja ei tietenkään voi johtaa mistään olemassa olevista asioista (Humen giljotiini) – ei edes tasa-arvoa, mutta ei kylläkään eriarvoisuuttakaan (eli ei voi esimerkiksi sanoa, että koska suomalainen on biologisesti erilainen kuin vaikkapa afrikkalainen*, olisivat nämä kaksi myös eriarvoisia).

    Minä en liiku missään ”piireissä”. En luokittele itseäni poliittisesti vasempaan enkä oikeaan laitaan, vaan mietin jokaista yhteiskunnallista kysymystä erikseen, ilman että omaksun asiaan heti kritiikittä edustamani kattoideologian näkemystä. Tällainen poliittinen itsensä lokerointi on haitallista nimenomaan siksi, että johonkin hurahduttuaan ei kykene enää erittelemään viisaasti eri kysymyksiä ja hakemaan niihin kriittisesti OMAA näkökulmaansa. Moni vihreä esimerkiksi vastustaa GMO-juttuja ymmärtämättä sitä, että geenimuunnellut viljelykasvit voisivat olla yksi osa ratkaisua globaaliin ruokapulaan – kasveista voitaisiin tehdä esimerkiksi suolaisuutta, kuivuutta tai pidempiaikaista säilytystä kestäviä. (Ensin tietenkin täytyisi laatia oikeat lait Monsanton kaltaisten kusettajien kaatamiseksi.)
    Mutta niiden keiden kanssa näistä teemoista keskustelen, kerron kyllä avoimesti oman ”humaanin maahanmuuttokriittisen” (miellyin tuohon ilmaisuun) kantani.

    *Ihmislaji on muuten poikkeuksellisen homogeeninen, paljon geneettisesti yhtenevämpi joukko kuin vaikkapa metsähiiret. Johtuu pienestä perustajapopulaatiosta.

  8. jii Ivaneva Kirjoittaa:

    Hauskaa kun välillä joku kommentoi perusteellisesti ja tekee viel alaviitteitäkin kommentteihin. Tämähän jo melkein muistuttaa dialogia. Omg.

  9. anonyymi Kirjoittaa:

    Heh, no mukavahan välillä on ajatuksia vaihtaa. Saatoin kyllä jossain vaiheessa eksyä vuodattamaan pelkkää ajatusvirtaa.
    Palatakseni alkuperäiseen päivitykseesi: toivokaamme rauhaa Ranskaan ja kaikkialle maailmaan 🙂 Jatka hyvän taiteen tekemistä, mutta katso kriittisesti myös niitä, joita ihailet.

  10. jii Ivaneva Kirjoittaa:

    Rauhaa! Kiitos! Katson!

Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastaus