Yksi luento, maailman pakolaispäivä ja vähän kesälukemista

26.06.2017 - 7:52 / jii Ivaneva.


arvid järnefeltTAL:n järjestämä luento oli tuo.

jean boldtHauskaa kun toi Jean Boldt oli mun taannoin piirtämässä ”Utopisti”-sarjakuvassa sivuhahmona ja nyt oli luennon toisena päähenkilönä.

nikolainkirkon valtausNo, omana aikanaan toi oli varmaan järkevämpää kuin miltä nykyään kuulostaa. Kirkot kai oli eri tavalla sosiaalisen elämän keskuksia jne.

Helsingin kirkkomellakoista vuonna 1917, joissa sekä Boldtilla että Järnefeltillä oli oleellinen rooli, löytyy wikipedia-artikkeli täältä. Kiinnosti toi näkökulma, jossa henkilöiden kautta kerrottiin anarkopasifismin ja toisaalta väkivaltaisemman kumousajattelun historiaa.

Sitten nykyhetkeen:

maailman pakolaispäivä

Silti noihin maihin käännytetään Suomesta ihmisiä kuolemaan.

Aamulehtikin huomio pakolaispäivän marssin yllättävän asiallisesti, linkki.

Peter WohllebenTällaisesta kirjasta on kyse: linkki. Tota voin kyllä suositella kaikille, helppolukuinen, vakuuttava ja ajattelua mullistava!

Kategoria: Anarkismi, Anarkopasifismi, Utopisti-projekti, Uutiskatsaus, Yleinen.2 vastausta - “Yksi luento, maailman pakolaispäivä ja vähän kesälukemista”

  1. Edi Kirjoittaa:

    Hihi. Just luen samaa puiden salattu elämä kirjaa. Huippu, mutta surettava. Mm. siitäkin syystä, että ollaan niin lajistamme vieraantuneita, poissa kotoa. Ihmisen vatsafauna tarvitsisi metsää ja nimenomaan sitä kommunikoivaa, yhtenä organismina elävää vanhaa metsää. Talousmetsästä ei ole oikein iloa kenellekään. Rahaa kyllä, iloa ei.

  2. jii Ivaneva Kirjoittaa:

    Jep ja mut ihmeellisyydet ihmetyttää, kuten miten ei vieläkään täysin ymmärretä peruskysymyksiä, vaikka sitä miten puut pumppaa sen veen sinne latvukseen. Mysteerioita maailma täys. Surullisuuttakin kyllä :/

Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastaus