Teidän vaalinne tekevät minut sairaaksi!

3.04.2017 - 6:28 / jii Ivaneva.


kuntavaaliehdokas 1kuntavaaliehdokas 2kuntavaaliehdokas 3Siis jos annan edustajalle valtuutuksen käyttää valtaani ja sitten ulkoparlamentaarisin keinoin vastustan valittujen edustajien päätöksiä, niin toimintani on toivottoman epäloogista.

kuntavaaliehdokas 4Zapatistien kampanjasta täällä!

kuntavaaliehdokas 5Kolme vuotta sitten tein tiukan antivaalimerkinnän eduskuntavaaleihin liittyen (linkki). Nyt tunnen itseni paljon epävarmemmaksi. Tiedän äänestämisen moraalisesti vääräksi (esimerkiksi Antti Rautiaisen klassikkoteksti tämän linkin takana avaa asiaa hyvin), mutta Suomen ja maailman tila saa mut miettimään, etteikö kuitenkin tulta vastaan voisi taistella tulella tiukassa paikassa? Kokoomuksella ja Perussuomalaisilla on voima parlamentaristista tietä muuttaa meen yhteiskunta todelliseksi dystopiaksi, jossa ihmisellä ei ole mitään arvoa. Tasa-arvoinen yhteiskunta ei synny parlamentarismin keinoin, mutta olemmeko niin huonossa tilanteessa, että pahinta skenaariota pitää pehmentää äänestämällä? En kyllä kehota ketään äänestämään, mutta mua fiksummat tehköön tarkkaa vaikutusanalyysiä nyt.

Aika sama äänestääkö sitä vai en, KUHA TEKEE MUUTAKIN!

Kategoria: Anarkismi, Uutiskatsaus, Yleinen.4 vastausta - “Teidän vaalinne tekevät minut sairaaksi!”

 1. edi Kirjoittaa:

  kovasti samoilla linjoilla. Mun on vaikea nähdä, että hetkellisellä, tämän ajan isojen yhteiskuntien ilmiöllä (parlamentaarisella demokratialla) olisi jotain isompaa merkitystä. Koen, että se ei vie ihmiseläintä eteenpäin kohti suurempaa järkeä ja rakkautta. Ajattelen toisaalta, että koska tällä hetkellä jollain on väliä tämän hetken ihmiselle, jonka elinaika kuluu loppuun tämän hetken asioiden kanssa, olen taipuvainen hyväksymään, että jopa kunnallispolitiikalla on oma puuhasteluarvonsa. Ehkä juurikin arvokysymyksissä, paikallisessa luonnonsuojelussa ja palveluiden järjestämisessä. Ihminen on nyky-yhteiskunnassa kovasti häkkieläin, jonka vapauttaminen luontoon kertarysäyksellä ei onnistuisi, joten pitkän linjan pysyvä muutos olisi hyvä. Tämän hetken oulun seudun valtapuolue kepu vie laivaa aivan väärälle ulapalle, joten vastavoimana on melkeinpä pakko äänestää, jotta oma lähitulevaisuus ei ole täysin aanuksesta.

 2. Simppa Kirjoittaa:

  Mun on kyllä vaikea nähdä miten äänestäminen ”legitimoi” järjestelmää. Eihän palkkatyön tekeminenkään tarkoita sitä että ”legitimoi” palkkatyöjärjestelmää. Se vain tarkoittaa ettei kovin paljoa valinnanvaraa yhteiskunnan osalta tarjota.

  Jotenkin tulee mieleen jotkut okkultistiset filosofiat, joissa ääntä ei saa antaa koska siinä annetaan jotenkin osa sielua hengettömän järjestelmän hampaisiin. Mutta kun kyseessä ei ole mikään sielu tai jonkinlainen essentialistinen hyväksynnän olemus, vaan todella tylsä paperilappu.

  Joten ei, en näe mitään epäloogista siinä että sekä äänestää että toimii järjestelmää vastaan. Jos järjestelmä on niin typerä että tarjoaa jonkinlaisen äänitorven omalle asialle, niin eikun antaa mennä vain.

  Toki on asia erikseen jos ei näe äänestämistä kovin tärkeänä tai merkittävänä asiana. Koska sitähän äänestäminen ei missään tapauksessa ole, ja sellaiseksi se on hieman kait tarkoitettukin.

  Sen sijaan että miettisi äänestämistä moraalisena pahana tai moraalisena imperatiivina, niin ehkä koko hommasta vain kannattaisi päästä yli. Äänestää jos äänestää, ja äänesti tai ei, niin tekee kuitenkin jotain paljon tärkeämpää. Mitään ei ole kaadettu sen enempää äänestämällä kuin äänestämättömyydelläkään.

 3. jii Ivaneva Kirjoittaa:

  Kiitos kommentista, vaikka itse näen toisin: Musta legitimoimisella on tässä kohtaa konkreettinen merkitys, eikä vain ”okkulttinen”, konkreettinen teko vahvistaa konkreettista järjestelmää. Pahinta tietenkin on hehkuttaa äänestämistä tärkeänä vaikuttamiskanavana, koska se siirtää ihmisten huomion mahdollisuuksista ja velvollisuuksista ottaa itse vastuuta itsestään, lähiverkostoistaan ja ympäristöstään.

 4. Pekka Kirjoittaa:

  Parlamentaarisessa demokratiassa on se hieno (tai huono) puoli, että sitä ei voi boikotoida. Äänestämättä jättäminen kun ei ole legitimiteetin antamatta jättämistä, vaan päin vastoin olemalla äänestämättä annat varauksettoman tukesi järjestelmälle. Äänestämättä jättäminen tarkoittaa, että sinun puolestasi järjestelmä saa tehdä mitä haluaa, eikä sinua kiinnosta.

  Tämä johtuu siitä, että vain annetut äänet lasketaan. Jos jätät äänestämättä vähiten huonoa vaihtoehtoa, niiden vielä huonompien suhteellinen osuus kasvaa. Ja jos äänestysprosentti jääkin matalaksi, järjestelmä ei vedä sitä johtopäätöstä, että ihmiset eivät enää kannata järjestelmää. Se ihmettelee vain, että mitähän vikaa ihmisissä on, kun heitä ei enää kiinnosta ottaa kantaa yhteisiin asioihin. Järjestelmähän on aina omasta mielestään täydellinen.

  Voisikin sanoa, että parlamentaarisessa demokratiassa ei äänestetä minkään asian puolesta, vaan kaikkia muita asioita vastaan. Tällöin jos äänestät poliitikkoa, joka ei pääse läpi, tai puoluetta, jonka vaikutusvalta jää vaatimattomaksi, silloin voit vedota siihen, että ainakaan sinä et ole äänestänyt huonoja poliitikkoja valtaan. Jos taas jätät äänestämättä, annat legitimiteetin kenelle tahansa valtaan pääsevälle ihan vaan sillä, ettet ole vaivautunut vastustamaan heitä.

Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastaus