Seksityöntekijöiden kamppailu – 4. osa sarjassa ”Kaksitoista kamppailua”

26.03.2020 - 18:28 / jii Ivaneva.


seksityöseksityöläinenseksiseksityön kriminalisointieva biaudet

Seksityötä tekevien ihmisten oma ääni pääsee esiin esim. tässä Groteski-magazinen jutussa (”Työ muiden joukossa”): Linkki. Voima-lehdessä on julkaistu useita asiaa käsitteleviä artikkelia esim: tämän ja tämän linkin takana. Ylellä Paula Tiessalo on pyörittänyt samoja teemoja blogikirjoituksessaan ”Ammattina seksi – pitäisikö maailman vanhin ammatti sallia täysin?” linkki juttuun.

Tässä sarjakuvassa mainituilla FTS Finlandilla on facebook-sivut, tämän linkin takana.  Pro-tukipisteellä on omat nettisivut täällä. Sexpon sivut löytyvät täältä.

Ex-ministeri Eva Biaudet, nykyinen Naisjärjestöjen keskusliiton puheenjohtaja, on julkisuudessa näkyvästi typerehtinyt seksin oston kriminalisoinnin puolesta. Sexpon perusteellinen vastaus näihin puheisiin löytyy tämän linkin takaa.

Hyvänä lähteenä suomalaiseen seksityöhön voisi suositella Anna Kontulan ”Punainen eksodus – tutkimus seksityöstä Suomessa”-kirjaa linkki.

Lähteenä on toiminut myös keskustelu Kaisa Vierimaan kanssa, jonka opinnäytetyö “Vapaus lähtee ehkä siit, et sopeutuu ensin – Itsenäisten seksityöntekijöiden kokemuksia sosiaalisesta osallisuudesta (Anuliina Turunen & Kaisa Vierimaa) on myöhemmin tulossa luettavaksi Theseus -tietokantaan.

Edit: FTS-Finland tarkensi: ”Kolmannen ruudun teksteihin sellainen tarkennus, että osa meistä on elinkeinonharjoittajia, mutta stigman takia kaikki eivät ole ilmoittaneet toimialakseen seksityötä, vaan jotain muuta.”

Kiitos teille, jotka neuvoilla, rohkaisulla ja keskustelu-avulla osallistuitte tämän sarjakuvan toteuttamiseen.

Kategoria: feminismi, kaksitoista kamppailua.Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastaus