Pikkujoulukausi, toisaalla pommisadekausi

19.12.2016 - 8:36 / jii Ivaneva.


turvapaikanhakijat-1Pintandwefall

Seuraavana päivänä Vanhalle kirjastotalolle Keltainen talo-simulaattoriin, josta oli viime maanantain bloggauksessa puhetta. Tukkaan sattui, mutta oli hyvä paneelikeskustelu:

turvapaikanhakijat-2Mian ja Minnin seksiklubi täällä.

turvapaikanhakijat-3turvapaikanhakijat-4Mielenilmaus järjestettiin erityisesti sen tilanteen korjaamiseksi, että ne, jotka ovat saaneet kielteisen turvapaikkapäätöksen, mutta ovat valittaneet siitä korkeimpaan hallinto-oikeuteen, on pistetty ulos vastaanottokeskuksista keskellä Suomen talvea (he siis edelleen oleskelevat maassa TÄYSIN LAILLISESTI valituksen käsittelyajan, toisin kuin ”maahanmuuttokriitikot” ovat medioissaan väittäneet. Tämä tilanne helpottui perjantaina, kun paperittomille päätettiin tarjota välttämätön toimeentulo ja huolenpito, uutinen täällä.

Ministerityöryhmän linjauksen mukaan papereitta maassa oleskeleville turvataan hätämajoitus, johon sisältyy ruoka ja mahdollisesti muu akuutti apu, esimerkiksi välttämättömät lääkkeet. Valtio korvaa kunnille järjestelyistä aiheutuvat kustannukset. Sisäministeri Paula Risikko (kok.) kertoo, että tavoitteena on saada Suomessa olevat paperittomat mahdollisimman nopeasti palautusjärjestelmään.

On kauheaa, että Suomessa 2016 pitää inhimillisyyttä puolustella tällaiseen sävyyn. Sitäpaitsi perusongelmaan ei puututa: esimerkiksi Irakilla ja Suomella ei ole palautussopimusta ja Irakiin lähettäminen tarkoittaisi monelle kuolemantuomiota. SUOMEN ULKOASIANMINISTERIÖ SANOO IRAKIIN MATKUSTAMISESTA YKSISELITTEISESTI: ”VÄLTÄ KAIKKEA MATKUSTAMISTA… taisteluja ja väkivaltaisuuksia monin paikoin” (Ulkoasianministeriön matkustustiedote luettavissa täällä).

No mut vielä tällainen joulutoivotus, rentoutukaa tulevia kamppailuita varten levätäksenne ja lähettäkää Aleppoon lahjoituksia, luv ya <3 ;

turvapaikanhakijat-5

Kategoria: Anarkismi, feminismi, Keikalla, Uutiskatsaus, Yleinen.



Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastaus