Fetsit nippuun!

18.07.2016 - 8:08 / jii Ivaneva.


natsit vittuun 1Ja poliisien, jotka käännytettäviä etsiessään tekevät toki vain työtään, mutta vähän siinä sivussa kehuskelevat laittomalla etnisellä profiloinnillaan, lähde, kukapa heitä tilille vaatisi.

natsit vittuun 2Mielenosoituksesta uutisoitiin mm täällä ja täällä.

No mut festarikausi alko:

natsit vittuun 3natsit vittuun 4natsit vittuun 5Natural high healing festival täällä. Erilaisia työpajoja sisältävä festari: joogaa, tanssi- ja kehojuttuja, hoitoja.. musaakin.

Toi on vähän kuin jatkoa talvella alkaneelle pohdinnalle siitä, miten haluisin yhdistää erilaisia vasta- ja alakulttuurisia toimijoita, mut ”hippien” kanssa voi törmätä erilaisiin poliittisiin näkemyksiin vaikka sukupuolista (tai puhtaaseen kuplassa elävään ajattelemattomuuteen). Sitten kun ihmiset ei oo miettinyt vaikka transasioita yhtään, niin festariohjelmiin tulee tuollaisia ”työpaja on tarkoitettu vain miehille”-köpöisyyksiä, avaamatta yhtään millaista miestä tarkoitetaan. Ite olisin tosiaan voinu transnaisena osallistuakin, muunsukupuoliselle jolla ei ois oo yhtään sidettä mies- tai naissukupuoleen tuo voi olla kyllä aika myötähävettävää köpöilyä oleva festari? Kellään kokemuksia?

natsit vittuun 6natsit vittuun 7

Soldiers of Odin vaatemerkistä täällä.

Ens maanantaina kerronkin sit sellaisista festareista, joilla itekin olin 🙂

Kategoria: feminismi, Kehotietoisuus, Transgender, Uutiskatsaus, Yleinen.



4 vastausta - “Fetsit nippuun!”

  1. Kitty Kirjoittaa:

    Tosi hieno merkintä taas.. Olisko sulla tohon ensimmäiseen kuvaan lähdettä tarjota?

  2. Animismus Kirjoittaa:

    En halua tällä provosoida, ainoastaan tuoda hieman eriävän mielipiteen esiin:

    Naiseus ei ole tunne. Miltä ’tuntuu’ olla nainen? Voiko kukaan selittää sukupuolikokemustaan ilman sukupuolistereotypioita? Itse en ole nainen koska olen lempeä ja minulla on hoivavietti tai koska pukeudun mekkoihin, vaan koska se on biologinen todellisuuteni (tiedän, että näissä keskusteluissa kartetaan aina sanaa ’biologia’, mutta jos hetkeksi voisimme unohtaa liberalistisen, postmodernistisen näkemyksen sukupuolesta niin asiat selkiytyisivät huomattavasti).

    Trans-ihmiset saavat pukeutua miten huvittaa ja elää miten huvittaa. Tulee kuitenkin muistaa, että naiset ovat sorrettuja heidän biologisten ominaisuuksien vuoksi, eikä siksi että me pukeudumme mekkoihin ja korkokenkiin. Vai miksi muuten tyttösikiöitä abortoidaan Kiinassa ja Intiassa ennen kuin he edes syntyvät? Ties jos lapsi olisikin kasvanut trans mieheksi? Mutta eihän sillä ole väliä, koska vain biologialla on tässä väliä (valitettavasti). Tai miksei trans miehillä ole oikeus aborttiin esim Irlannissa, vaikka hehän ovat miehiä? No koska biologisesti he ovat edelleen naisia. Se, että he kokevat olevansa miehiä ei valitettavasti tuo heitä samaan etuoikeutettuun asemaan kuin biologiset miehet.

    Tottakai trans naisiakin sorretaan, mutta se ei ole kaikilta osin samanlaista sortoa kuin biologisten naisten sorto

  3. jii Ivaneva Kirjoittaa:

    Kiitos kieltämättä hieman provoovasta kommentista 🙂

    Naisten sorrosta: En karta sanaa biologia; syntymässä naiseksi määritellyillä naisilla (cis-naiset) on faktisesti useasti erilainen ja heitä yhdistävä sortohistoria kuin niillä naisilla, joiden naiseus tulee esiin myöhemmin ja itsemäärittelyn kautta (transnaiset). Silti näen, että cis-naisilla ja transnaisilla on osittain samoista patriarkaalisista lähtökohdista nousevia sorron muotoja voitettavinaan, itse tunnen solidaarisuutta kaikkia naisia kohtaan, kaikkia naisia en tietenkään voi pakottaa tuntemaan solidaarisuutta itseäni kohtaan.

    Mitä tulee kommenttisi alkuosaan, en saa oikein kiinni mitä sillä haet. Jotenkin ehkä koitat kieltää transnaisten naiseuden kokonaan (?) ja esität vain biologian määrittävän naiseuden, mutta myöhemmin puhut transnaisista kuitenkin naisina. Mut siis satakertaa jauhetut jutut: sukupuolta ei yksiselitteisesti voi biologian kautta määrittää, ei ole MITÄÄN TEKIJÄÄ joka yksin tekisi naisesta naisen (tarjokkaita on mm. kromosomit, kohtu, vagina jne. jotka eivät yhdistä edes cis-naisia). Vaatteet eivät tee naista, siinä oot oikeessa, ei myöskään tunne. Identiteetti on kova tarjokas, mutta loppujen lopuksi postmodernissa maailmassa voi joutua hyväksymään, ettei naiseutta voi täysin tyhjentävästi kielipelien kautta selittää, vaan se jää osin mysteeriksi, jolla kuitenkin on ratkaiseva merkitys miljoonien ihmisten elämissä 🙂

Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastaus