Kiusaus, toverillisuus ja pedollisuus

27.06.2016 - 5:50 / jii Ivaneva.


kiusaus 1MV-lehden alamäestä täällä. Yllättäen boikottikampanjalla, jonka pystyi helposti väärinymmärtämään myös sananvaupauden vastaiseksi oli voimakas vaikutus.

Soldiers of Odinin lopun alusta täällä.

Timo Hännikäinen oli ilmeisesti ysärin alussa SAL:issa (Suomen anarkistiliitto) ja järjestämässä ekoja kuokkavierabileita Helsingissä. Julkista spekutusta Hännikäisestä ja hänen loikkauksestaan täällä.

kiusaus 2kiusaus 3Tää on ollut Takku.fi sivuston kuumin väännön aihe viime aikoina, tämä. Ite ymmärrän molempia kantoja, mutta näen revisionistin leiman uhallakin järkeväksi yrittää pitää anarkistiskene jollain tapaa ulospäinkin avautuvana. Puhdasoppisuus ja valtamedian halveksiminen eristää anarkistit vielä pahemmin marginaaliin, missä he jo ovat aika syvällä.

kiusaus 4Se, että vain muutama mun läheisimmistä ystävistä toimii anarkistiskenessä, heikentää ilman muuta mun sitoutuneisuuttani niihin verrattuina, jotka elää täysin mustapunaisessa kuplassa. Ja ajaa mua usein arvostelemaan skeneä, niinku oon tässä blogissa monesti tehnytkin. Mutta pidän anarkismia moraalisesti niin voimakkaasti mun arvomaailman mukaisena, että luulen ja uskon pysyväni myötämielisenä skenessä toimiville ihmisillekin, vaikka jossain kohtaa toiminnasta pois jättäytyisinkin (no, puuskittaista ja epäaktiivista aktivismini nytkin useasti on). Ihan ok näin 🙂

kiusaus 5Ai niin se feministinen puolue täällä! Itse toivoisin ennemmin suoran demokratian toimintaa kuin puoluepeleihin menemistä, mutta katotaan mitä tuostakin tulee

kiusaus 6Tää vika kuvitus on jo talvella tehty Guggenheimprojektzin biisiin ”Sama matka meitä yhdistää”, mut ei tullut silloin julkaistua sitä, niin teen sen nyt kun sopii aiheeltaan tähän petollisten ystävien teemaan:

”Sama matka meitä yhdistää

Päivä laskee, jään tässä pois
kiskot loppuu, jalka kiville käy
suo mulle vettä – askel raskas on
– niin on, tää sama matka meitä yhdistää

metsä on seinä, juuret kylän mul on
ei kenkä kestä mua pelko estää
ystävän jos löydät, peto se on
– niin on, tää sama matka meitä yhdistää

(soolo)

tänne on tultu, liekki yhä polttaa
mitä tahdon – sano sinä tahdon
sulje mieli, tiellä se on
– niin on, tää sama matka meitä yhdistää

tää sama matka meitä yhdistää…”

Bandcampissa

Kategoria: Anarkismi, feminismi, Uutiskatsaus, Yleinen.



2 vastausta - “Kiusaus, toverillisuus ja pedollisuus”

  1. kjjo Kirjoittaa:

    Anarkistit vittuilee jos pyytää anarkismille perusteluja.

  2. jii Ivaneva Kirjoittaa:

    Osa saattaakin vittuilla. Minä en. Anarkismin perustelu ilman sarvia ja hampaita on tämä: Ihmiset eivät tarvitse hierarkiaa tullakseen keskenään toimeen. Asiat on mahdollista sopia konsensuksen hengessä. Jos ihmisyhteisö kasvaa niin isoksi, etteivät sen jäsenet enää pysty tasa-arvoisina neuvottelemaan siitä, miten toimitaan, niin yhteisö on liian iso. Valtio on tälläinen ylipaisunut yhteisö, joka ei enää toimi ilman jonkinlaista pakkovaltaa. Valtio tulee hajauttaa kommuunikeiksi, syndikaateiksi, kibbutseiksi jne. Jokainen on vastuussa omasta elämästään ja yhteisölle antamastaan panoksesta, tämän vastuun kautta todentuu ihmisen luonnollinen vapaus.

Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastaus