Vihasta ja vihaisuudesta

16.01.2013 - 14:45 / jii Ivaneva.


Tässä esiintyvät Kapteenin sanomiset on muistinvaraisesti toistettu, joten niissä saattaa olla väärinmuistettuja sävyjä: Sekavan tuntuisen keskustelun selvennykseksi sanottakoon, että kaikki keskustelijat oli jonkun verran budhalaisesta filosofiasta vaikuttuneita, tekee vähän ymmärrettävämmäksi tuon. Kapteeni saa tässä viimeisen sanan: minun tarvinnee joskus koittaa perustella se vähäinen moraali jota elämässäni pyrin harjoittamaan, tai miksi pyrin 😀

Kategoria: Mrrrttakerho!, Yleinen.



2 vastausta - “Vihasta ja vihaisuudesta”

  1. Kapteeni Kirjoittaa:

    No ei se ihan kauas heittänyt 😉

    Muutos syntyy kyllä mutta sitä pitää alkaa synnyttää ensin ja jotta näin kävisi, tarvitaan pontta ja puhtia ja heräämisiä; ihmiset pitää saada suuttumaan, että ne jaksaa/haluaa vaatia uutta järjestelmää.
    Vihaisuus on liekki.

    Olkaa vihaisia! Tuohtukaa! Se tyyneys ja tasapaino pitäis ansaita, joillekin se tarkoittaa kovaa duunia itsensä kanssa kunnes saavuttaa oman rauhansa, toisille taas sitä, että taistellaan laajemman rauhan puolesta.

    Ei sais kääntää selkäänsä sinne missä on epäoikeudenmukaisuutta ja väärinkäyttöä.
    Ei vaikka sadan vuoden päästä täällä ei olis yhtäkään kiusaajaa tai kärsivää jäljellä..

  2. Jiivana Julma Kirjoittaa:

    Olen Kapteenin kanssa samaa mieltä toiminnan tarpeellisuudesta: epäoikeudenmukaisuuden vastustamisesta pienten elämien puitteissa. Se on kategorisesti hyvä ja tarpeellista!
    Se, ettei ole mahdollista pienten elämien puitteissa, lihan ja geenien kahleissa, vapautua kärsimyksestä kokonaan, ei saa estää kärsimyksen minimoimista jo ”tällä puolella”.

    Meen näkemykset on niin lähellä toisiaan, että yksityiskohtien vertailusta saa aikaan kiinnostavaa dialogia 😉

Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastaus