Metamerkintä, Liina ja kesäkannibaalit

10.06.2020 - 7:26 / jii Ivaneva.


liina ja kesäkannibaalit mv pieniOpettelen uusia sarjakuvajippoja: yritän nostaa mustat lainit vesivärikuvassa värien päälle (oudosti selitetty, odottakaa niin näette mitä tarkoitan!).

Tässä on anyway sarjakuvahahmoni Liina ja jotain random kesäkannibaaleja. Hän seikkailee ”Kukkaisruoska” albumilla (Täysi Käsi Oy, 2019) ja näillä näppäimillä ilmestyvällä sarjan kakkososalla ”Puupenni – sarjakuva taloudellisesta vallasta (Täysi Käsi Oy, 2020). Ensin pullomusteella ja tussiterällä piirretyt lainit on tässä yllä, hop. Kun se on skannattu maalaan vesivärit lainien päälle:

liina ja kesäkannibaalit haalea pieniTolleen. Tän kummoisemmin en ole osannut tehdä ja tästä oon myös tykännyt. Haalean utuisesta vaikutelmasta, jossa tussilaini osittain peittyy vesivärin alle. Elävästi, orgaanisesti. Tietenkin täytyy myöntää, että tussipiirros ei enää täysin pääse oikeuksiinsa. Nyt sitten kokeilen tehdä niin, että otan viivapiirriksesta gimpissä viivat ja laitan ne tämän väritetyt kuvan päälle. Tälleen:

liina ja kesäkannibaalit lopullinen pieniTymäkän näköistä? Mitä pidätte? Nyt sitten tietty ongelmaksi muodostuu, että paperi on kuperehtinut värittäessä, niin että lainit ei enää täysin sovi päällekkäin. Mistä tulee lievästi merisairas olo. Tän takia vissiin ammattilaiset tekee värit erikseen valopöydän päällä, vai? Melkein pidän omasta vanhasta stailistani silti enemmän. Mitä te rakkaat lukijat tästä kaikesta ajattelette?

Minä ajattelen kesäkannibaaleja Patti Smithin kanssa:

”Eat the summer cannibals
eat eat eat
you eat the summer cannibals
eat eat eat”

Kategoria: metamerkintä.



Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastaus