Kamppailu uskonnoista ja uskonnottomuudesta – 2. osa sarjassa ”Kaksitoista kamppailua”

28.01.2020 - 8:47 / jii Ivaneva.


anarkisti pappiaito avioliittoskepsis ryuuspakanuus feminismiisis fasismikirkkoisimalka silmässäUusoikeiston ja konservatiivikristittyjen epäpyhästä allianssista kerrotaan esim. tämän Helsingin yliopiston uutislinkin takana. ”Queer Jeesus – Johanneksen evankeliumin queer-teologinen luento” on Moona Kinnusen erinomainen pro gradu -tutkielma, joka kannattaa lukea kokonaan jo siksikin, että se antaa hyvin selkeän kuvan queerteologiasta tutkimusalana (gradu kokonaisuudessaan löytyy tämän linkin takaa). Nina Järvio lienee toinen merkittävä suomalainen queerteologi, joka pitää mainita (linkki).  ”Pappi. Punkkari. Anarkisti” -dokumentti on vapaasti katsottavissa YLE areenasta. Kansan Uutisista löytyi hyvä juttu oikeistoateismin noususta maailmalla, linkki. Nuoressa Voimassa julkaistussa esseessä puolestaan avataan hyvin noituuden feminististä potentiaalia. (Jos omistaa Helsingin sanomien tunnarit voi tutustua myös siellä näihin juttuihin kristillisestä oikeistosta (linkki tässä) ja feministisestä noituudesta (linkki tässä).  Milleniaalien uskonnollisuudesta uutisoi YLE tämän linkin takana. Hyvän sään aikana -verkkojulkaisun uutissa myös pohdiskeltiin tässä hiljakkoin kristinuskon, islamin ja juutalaisuuden vaikutusta aikamme ehkä suurimpaan poliittiseen kysymykseen, ilmastokriisin hillitsemisen yritykseen, tämän linkin takaa löytyy tuo artikkeli.

Kategoria: Yleinen.2 vastausta - “Kamppailu uskonnoista ja uskonnottomuudesta – 2. osa sarjassa ”Kaksitoista kamppailua””

  1. njihe Kirjoittaa:

    Kiitos hyvästä ja kiteyttävästä merkinnästä!

    tämmösen radio-ohjelman muunsukupuolisuudesta, kirkon ja seksuaali- sekä sukupuolivähemmistöjen suhteesta kuuntelin vasta. Toimittaja on aika kuutamolla mutta Latelle respect! https://areena.yle.fi/1-50357647

    Tuo Kysy mitä vaan -ohjelmakonsepti on mielestäni ongelmallinen tirkistelevyydessään ja en oikein tiiä, luoko se tilaa vähemmistöjä välineellistäville diskursseille vai avaako uusia näkökulmia valtaväestölle. Mut linkkasin kuitenkin, koska Late Mäntylä on kiinnostava queer-pappi ja hänen elämäntarinansa (herätysliikkeessä varttumisesta kypsällä iällä identiteetin suhteen voimaantumiseen) voisi kiinnostaa muitakin

  2. jii Ivaneva Kirjoittaa:

    Kiitos! Pitääpä kuunnella!

Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastaus