Uus vuas!

31.12.2018 - 9:47 / jii Ivaneva.


stonewallin mellakatAi mikä Stonewall? No, pride-liikehdinnän merkittävä alkusysäys, kattokaa wikipediasta täältä! Olkoon tuleva vuosi taas samanlainen sysäys transihmisten kamppailuille!the stoogesThe Stoogesin ”The Stooges” wikipediassa, ja ”I wanna be your dog” youtubessa.uusi vuosi 2019Kurdit perääntyi sitten Afrinin alueelta. Nyt Rojava on uudenlaisessa vaaran paikassa, kun Trump uhkaa vetää Yhdysvaltojen joukot alueelta (Ylen uutinen). Takku.netistä löytyy tällainen taustoittavampi artikkeli: ”Yhdysvallat vetää Trumpin päätöksellä joukkonsa Syyriasta – Miten käy Rojavan?” Tilanne kehittyy: Ilmeisesti kurdit liittoutuvat Syyrian armeijan kanssa ja voivat saada aseellista tukea yhdysvaltalaisilta (linkit ylen uutisiin).

Behdadin tilanne on nyt sellainen, että odotamme hänen pitkäaikaiseen avoliittoon perustuvan oleskelulupa-anomuksensa ja uuden turvapaikkahakemuksensa käsittelyä migrissä. Behdad on kuitenkin vapaana ja palannut töihin. Asian kehittymistä voi seurata Behdad vapaaksi- facebook-sivulla. Palautusmaa ois tietenkin ollut IRAN, tekstiin oli lipsahtanut ajatusvirhe.

Muunsukupuolisten hoidot jatkuivat, vaikka tilanne on yhä sekava ja translain remontti siirtyy seuraavalle hallitukselle. Muunsukupuoliset pääsevät jälleen korjaushoitohin uutisoi Helsingin sanomat 22.11. Mielenosoitusten ja transpolin valtauksen luomalla julkisella paineella oli varmasti merkitystä. Hieno välierävoitto!

Diren Coşkun (vanha takkuartikkeli) oli nälkälakossa 27 päivää minkä jälkeen hänen oloissaan tapahtui parannuksia, sen jälkeen en löydä netistä mainintaa hänestä, onko jollain muulla tietoa? EDIT: Tietoa löytyi ja on vapautunut: LGBTI news Turkey

Itekin pieneltä osaltani ollu jeesimässä tuon queerjoogaryhmän perustamista ja se on tuntunut tärkeeltä yhteisöä hyödyttävältä jutulta. Ryhmä alottaa taas tammikuussa, tampereen queerkerhon sivuilla siitä ilmoitellaan.

uusi vuosi vanhat kujeet”Time is a flat circle” on lainaus True Detective -sarjasta, jossa se viittaa taas Nietzschen läppään ikuisesta paluusta. Eräänlainen sirkkelihän tuo aika on. Vois tehä klapei 😛lentävät taikuritBlogin päivittely jatkuu. Nytten väh. KERRAN KUUSSA: pysykää linjoilla, pysykää vahvoina <3 <3 <3

Kategoria: Anarkismi, feminismi, queer, Transgender, Uutiskatsaus, Yleinen.



Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastaus