Maattomuus, talottomuus – maallisuus ja TALOUS

5.11.2018 - 9:31 / jii Ivaneva.


maahanmuuttoTämän linkin takaa pääsee lukemaan Antin ajatuksia. Haasteena on, että vapaan liikkuvuuden puolustajat ovat koko ajan sellaisessa tilanteessa, jossa kamppaillaan siitä, ettei yksittäisiä ihmisiä lähetettäisi aivan varmaan kuolemaan, niin sit tällaisille isommille avauksille ei jää aikaa ja voimavaroja.

lakkoYlen uutinen lakkopäivien idioottimaisuuksista. Osittain on ehkä unohdettu, mitä lakoilla on saavutettu ja miten ne edelleen ovat työväenluokan tärkeä keino pitää kiinni oikeuksistaan. Toisaalta iso osa keskustelusta vaikutti olevan silkkaa trollausta, tai siis että lakkojen syy tiedetään, mutta ylimielisesti puhutaan päälle, ettei näitä nyt tarvita, kun me johdamme teitä talousliberalismin auvoisella tiellä.

Välikevennyspeppi:

peppi pitkätossuJooh..mikko heikkaMikko Heikasta (wikipedia) oikeestaan kiinnostuin tämän ilmastokriisikirjoituksen takia. Mut joo: masentavaa tässä on se, että markkinaliberalismi onnistuu näyttäytymään niin vaihtoehdottomana talousjärjestelmänä, etteivät piispatkaan keksi kuin pohtia minkälaisella painotuksella liberalismi olisi paras. Aina välillä kiinnostun siitä, mitä kristityt miettivät maailman menosta, mutta aina jotenkin petyn siihen, miten 2000 vuotta vanha radikalismi on lässähtänyt keskiluokkaiseksi konservatismiksi (yksittäiset kristityt voivat muodostaa poikkeuksen, mutta kirkko hyssyttelee heitäkin (Marjaana Toiviainen? Kai Sadinmaa?).

Vaihtoehdottomuutta vastaan suosittelen edelleen lukemaan Kate Raworthin ”Donitsitalous”-kirjaa, juttu Raworthista.

foodoraFoodora vastuuseen -kampanjan nettisivut täällä.  Seuratkaapa kampanjaa myös facebookissa ja jakakaa tietoa. Tärkeä ruohonjuuritason kamppailu, joka tulee osoittamaan suuntaa sille, millaiseksi työ ja talous tulee muuttuvassa tilanteessa muodostumaan! Lähetit kutsuvat jengiä boikotoimaan Foodoraa, kunnes ongelmat työehdoissa on korjattu!

Kategoria: Anarkismi, Uutiskatsaus, Yleinen.



Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastaus