Syys ja seuraukset

8.10.2018 - 8:58 / jii Ivaneva.


humalaToi Ruskosormustinkukka näyttää luonnossakin ihan siltä kuin mä olisin piirtänyt sen.

Noi tieteelliset nimet  (opein, et EI LATINALAISET; ne ei oo kaikki latinaa) on tosi kiinnostavia esim jättipoimulehden alkemiaan viittaava nimi: ”..alkemistit arvelivat, että neste (lehden pinnalla) saattaisi olla kaivattu quinta essentia, viides elementti, itse elämänvoima, joka parantaisi sairauksia, soisi ikuisen nuoruuden ja muuttaisi raudan kullaksi.” Luontoportti.

talviuni

queerjoogaKaikki lähti tästä radikaalia mielenterveyttä -blogissa julkaistusta jooga ja sukupuolen moninaisuus-tekstistä ja Mustassa Pispalassa järkätystä koekerrasta, joka nyt on saanut jatkoa..

astuit ansaan vapriikkiAstuit ansaan! Roolipelaaminen Suomessa näyttely Vapriikin omilla sivuilla!

astuit ansaan roolipelaaminen suomessaVähän tuntuu ettei nykyyään ois enää paloa tohon roolipelaamiseen (tai aikaa?), mut teinarina oli kyl hauska harrastus..

ROPETITTEKO TE TEINEINÄ?; koitteko sen jotenkin identiteetin kannalta tärkeeks?

Kategoria: queer, Transgender, Uutiskatsaus, Yleinen.Yksi vastaus - “Syys ja seuraukset”

  1. Pekka Kirjoittaa:

    Joo, tieteelliset nimet eivät ole aina latinaa. Hyvä esimerkki on karhu, tieteelliseltä nimeltään Ursus arctos. Ursus on karhu latinaksi ja arctos karhu kreikaksi. Karhu on siis ”karhu karhu” eri kielillä.

    Toinen hauska esimerkki on yksisoluisten alkueliöiden suku Kiitoksia, johon kuuluu kaksi lajia, tieteellisiltä nimiltään Kiitoksia ystava ja Kiitoksia kaloista.

    Itse tykkään pelata tietokoneella roolipelejä, vaikka se onkin jäänyt vähemmälle viime vuosina. Pelaan aina naishahmolla. Sillä ei ole mitään tekemistä identiteettini kanssa, vaan pelaaminen vain on hauskempaa jonain muuna kuin omana itsenään. Minulle roolipeleissä nimenomainen pointti onkin tuo toisen asemaan eläytymisen viehätys.

Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastaus