Superqueerviikko Tampereen talvessa

15.01.2018 - 10:49 / jii Ivaneva.


queer tamperehirvitalononbinäärinen saunavuoroHirvitalo eli Pispalan nykytaiteen keskus, sivunsa tämän linkin takana, ja facessa, Hirvari on aivan kiva paikka, vaikka taas julmasti hippejä arvostelenkin 🙂

Tarkemmin: ”Hirvitalolla järjestetään joka kuukauden ensimmäisenä tiistaina jos kysyntää on, ei-binäärinen saunavuoro…  Voit saunoa halutessasi uima-asun tai pyyhkeen kanssa. Käytössä on yksi pukuhuone, sekä erillinen tila jos haluaa vaihtaa vaatteet yksityisesti. Hirvitalon sauna ja wc ovat ikävä kyllä esteellisiä tiloja portaiden ja korkeiden kynnysten vuoksi.” Ja saunarauhan julistus:

”Antaudu saunan lempeydelle ja arvosta sen tarjoamaa rauhaa:

 • – Kunnioittamalla jokaisen omaa tilaa
 • -Ottamalla muut huomioon
 • -Olemalla häiritsemättä ketään sanallisesti, koskettamalla tai tuijottamalla
 • -Jättämällä oletukset tekemättä toisen sukupuolesta, taustasta, seksuaalisuudesta, terveydestä ym. saunomiseen liittymättömästä. Ethän siis esimerkiksi tytöttele tai pojittele ketään ilman lupaa.

Saunaan tullessa:

 • -Vaatteet voi vaihtaa pukuhuoneessa tai halutessaan vessassa tai muualla vaatteidenvaihtoon osoitetussa tilassa
 • -Huolehdithan henkilökohtaisesta hygieniastasi
 • -Voit saunoa alasti, pyyhkeen kanssa tai uima-asu päällä”

zdrada palki Maanalainen sinällään hoiti oman osuutensa asiallisesti! Mut suomalainen cis-baarimaailma.. Anyway:  Huhhuh miten kovia kaikki esiintyjät oli, nämä:

Zdrada Pałki (https://zdradapalki.bandcamp.com/)
vegan kitsch queer discopunk from Berlin

Fate Vs Free Willy (https://fatevsfreewilly.bandcamp.com/)
no wave psych punk / noisy rock from Helsinki

Camille Auer (https://camilleauer.com/)
noise performance

Dj Minja Kaukoniemi [Yksisarvisdisko] (https://www.mixcloud.com/minjakaukoniemi/)

turvaluolaTurun kirjakahvila (linkki) ja Joensuun Laituri (linkki).

aktiivimallinnettu kyborgiHei joo huhhuh mulla on kyllä sanottavaa tuosta aktiivimallistakin!! Ens viikolla ehkä! Moimoi!

Kategoria: feminismi, Keikalla, queer, Transgender, Uutiskatsaus, Yleinen.2 vastausta - “Superqueerviikko Tampereen talvessa”

 1. nynny Kirjoittaa:

  moikka!
  nonbinäärinen saunavuoro innoitti muutamia helsingin sompasaunalla aktiivisia tyyppejä pohdiskelemaan enemmänkin sitä, että vaikka monille meistä tärkeimpiä pointteja sekasaunomisessa on se, että itseään/seuraansa ei tarvitse valita binäärisen sukupuolijärjestelmän mukaan, niin inklusiivisuuden eteen voitaisiin kuitenkin tehdä vielä jotain. itse olen muunsukupuolinen (melko) aktiivi, ja kokenut oloni sellaisena tervetulleeksi. nyt heräsi kuitenkin ajatuksia siitä, että nonbinäärisyyttä voisi nostaa esiin saunasta puhuessa enemmänkin. kiitos siis tästä! 🙂

  perustettiin myös kiinnostuneille avoin telegram-ryhmä, jossa jutellaan niitä näitä saunomisesta, turvallisista tiloista ja queer-jutuista, mainostan sitä häpeämättömästi tässä lukijoillesi 🙂

  mukaan pääsee allaolevasta linkistä:
  https://t.me/joinchat/FCwJKVNShJwwbEjWvDyriQ

 2. jii Ivaneva Kirjoittaa:

  JEE! COOL!

Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastaus