Dies irae – natsien vihaamisesta

16.10.2017 - 9:42 / jii Ivaneva.


koko tampere vihaa natseja Tampereella siis järkätään ”Koko Tampere vihaa natseja”-mielenosoitus, jonka tiimoilta netti räjähti keskustelemaan tosta vihaamisesta. Miekkarin sivut täällä ja facetapahtuma täällä.hipit heijaa

porvariston hillitty charmi

yksisarvinenMielenosoituksessa on siis kyse siitä, että pohjoismainen vastarintaliike, joka on vastuussa mm kaasuiskusta pridekulkueeseen ja Jimi Karttusen kuolemaan johtaneesta pahoinpitelystä, pyrkii näyttämään voimaansa Tampereella. ”Koko Tampere vihaa natseja”-mielenosoitus vastustaa natsimarssia rauhanomaisesti. Pari viikkoa sitten Göteborgissa tuhansien ihmisten vastamielenosoitus onnistui estämään PVL:n satojen natsien marssin kaupungin keskustaan.

antifa

Kategoria: Anarkismi, Anarkopasifismi, feminismi, Uutiskatsaus, Yleinen.2 vastausta - “Dies irae – natsien vihaamisesta”

  1. Pekka Kirjoittaa:

    Kyllä natseja saa ihan rauhassa vihata, kunhan sen tekee asia- eikä identiteettipohjalta. Esim. ”Vihaan natseja, koska he tekevät ja sanovat vihattavia asioita” on ok, kun taas ”vihaan ihmisiä, jotka eivät jaa näkemyksiäni, koska he ovat natseja” ei ole. Ero saattaa vaikuttaa pieneltä, mutta ensimmäinen vaihtoehto on yleensä asiallisesti perusteltu, kun taas jälkimmäinen vaihtoehto on pelkkää ryhmäpolitiikkaa, jolla ei ole enää faktojen kanssa mitään tekemistä.

    Tilan haltuunotosta vielä sanoisin, että se on täysin toisarvoista puuhastelua puolin ja toisin. Onhan kaduilla tietysti kivempi nähdä omia kuin vastapuolen lippuja ja tarroja, mutta se ei mitenkään vaikuta niihin syihin, joiden takia natsien kannatus nousee. Todellista taistelua natsien ja heidän vastustajiensa välillä ei käydä miekkareissa eikä katutappeluissa, vaan sosiaalisessa mediassa ja muilla netin keskustelualueilla, joissa riitojen voittamiseen tarvitaan muutakin kuin joukkovoimaa ja väkivaltapotentiaalia.

  2. jii Ivaneva Kirjoittaa:

    Natsijärjestöjen näkyminen katukuvassa tarrojen, julisteiden, lippujen ja marssien avulla on aika jäätävää ihmisryhmille joita he uhkaavat. Ne luovat pelon ilmapiirin, jossa natsien vastustajat alkavat pelätä heidän vastustamistaan. Nettikin on otettava haltuun, mutta ikävä kyllä tuolla todellisillakin kaduilla täytyy joskus kulkea. Suosittelen pientä eläytymisleikkiä esimerkiksi rodullistetun tai sukupuolivähemmistöön kuuluvan kannalta..

Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastaus