Tajukankaan kutoja » Blogin arkisto » Tolstoin nostalginen kylmänviha

Tolstoin nostalginen kylmänviha

16.01.2017 - 7:22 / jii Ivaneva.


Tolstoi 1Elliina on suurin nostalgikko jonka tiedän 🙂

Kasarilla oli laajalti vallassa käsitys, että Suomessa ei esim ole korruptiota ja periytyvää luokkayhteiskuntaa ja nyt kun noi on muuttumassa, niin siitäkin tää fiilistely. Vrt. Sipilän Intia-kuviot ja puutteelliset Terrafame-selittelyt.

Tolstoi 2tolstoi 3tolstoi 4Jaha ajatus taas harhailee, kosmisista pilapuheluista kertoi kauppalehti.

kylmänvihaLuonnossa Joelin kädet ei oo noin eripituiset.

Kylmänviha bandcampissa.

Kategoria: Anarkopasifismi, Keikalla, Uutiskatsaus, Yleinen.2 vastausta - “Tolstoin nostalginen kylmänviha”

  1. Ssss Kirjoittaa:

    Venäläiset anarkistifilosofit tais kaikki olla vähän paremmista piireistä. Vanha antisemiitti Bakunin tuskin ois rahattomana onnistunut opiskelemaan filosofiaa. Kropotkin kunnon aristokraatti taas oli Smolenskin prinssin ja kasakkakenraalin tyttären hellitty lapsi. Mahno oli rutiköyhä anarkistitaistelija, jonka kädessä kynä ei kauaa pysynyt. Berkman oli kanssa paremman perheen kersa, Goldmanin perhe taas veti yrittäjän oman onnensa seppä -arkea vähemmän onnistuneesti.

    Misogyyni-Proudhon oli kohtalaisen köyhistä oloista mutta äisi osasi opettaa lukemaan, Malatesta oli keskiluokkaisista taustoista. Pedofiliaa puolustanut Hakim Bey tulee akateemisista taustoista, Noam Chomsky keskiluokkaisista. Lopulta näyttäisi siltä, että suuri osa teoriasta on tullut muilta kuin työväenluokkaistaustaisilta. Toki anarkismi teoriana yleensä johtaa kaikkeen muuhun kuin menestykseen, joten taustasta huolimatta henkilön oma asema voi lopulta olla aika lähellä työväenluokkaa, vaikka tukiverkostot on todennäköisesti eri tasolla kuin perusduunareilla.

    On kiinnostanut kirjottaa tästä jo jonkin aikaa niin kirjotin nyt sit näemmä tähän heh. Kiinnostavaa myös pohtia tuota, minkälaisia ideologisia ”kömmähdyksiä” (tai: paskaa) jengiltä on katsottu läpi sormien vuosien varrella.

  2. jii Ivaneva Kirjoittaa:

    Tiukka katsaushan tosta muodostu 😀

Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastaus