Pulujen opetukset

10.10.2016 - 6:20 / jii Ivaneva.


pikkari-1pikkari-2Käännös ei hameen pituus.. tai no ehkä molemmat.pikkari-mainosVoima-lehessä, Feministisen sarjakuvatoiminnan sivulla siis mä, Niksu ja Nallem ollaan historian äärellä. Jotenki oon poikkeuksellisen tyytyväinen tohon kokonaisuuteen! Qfemzinen uuden numeron teemana on vammaisuudet (ilmestyy aivan näillä hetkillä ja mun odotukset on korkeella ton suhteen)!

pikkari-3pikkari-4”pre-op” meinaa transsukupuolista, jolle ei vielä oo tehty korjaavaa kirurgiaa (post-op on sen vastakohta). ”Non-op” on termi jolla kuvataan transihmistä joka ei haluu tai tarvi kirurgiaa. Jiipun kootut sanakirjaselitykset taas.

Transpolin mielivallasta: luin juuri esim tapauksesta, jossa tyypille oli annettu hylkäys, ettei hoitoa aloiteta ja sitten olikin jatkettu ja sanottu, että kyseessä oli testi ja kiitelty miten hyvin tyyppi oli pystynyt jatkamaan elämäänsä kielteisen hoitopäätöksen kanssa. Kaiken kuulemani mukaan olen sitä mieltä, että transpoleilla muutama lääkäri on ihmisten elämästä päättäessään päätyneet jumala-tripille, unohtaen lääkärinetiikan. Kukaan ei uskalla valittaa näistä, koska tyypeillä on valta jättää antamatta hoitoja niitä tarvitseville ja siksi kukaan ei kyseenalaista niiden asiantuntijuutta ja ehdotonta valtaa.

Ilmotan vaiks täällä kun Kuura alkaa ottaa tilauksia vastaan 😉

pikkari-5pikkari-6Puolassa #czarnyprotest tai #blackprotest vaikutti ilmeisen hyvin, länsimedia on asiaa hehkuttanut, esim yle. Puolalaiselta kaverilta kuulin, että tilanne on hiukan monimutkaisempi, mut hyvin toi joukkovoima siellä on vaikuttanut.

Suomessa tarvittaisiin samanlainen kampanja, jotta translain ilmeiset epäkohdat, etenkin pakkosterilisaatio, saataisiin korjattua JA transpolien epäinhimillisyydet loppumaan. Minä uskon, että jos ihmiset vain tietäisivät, miten katasrofaalinen transihmisten ihmisoikeustilanne Suomessa on, vastaava joukkoliike kuin Puolassa olisi täysin mahdollista synnyttää!

Kategoria: feminismi, Transgender, Uutiskatsaus, Yleinen.



4 vastausta - “Pulujen opetukset”

  1. Itkis Kirjoittaa:

    Jos Kuura rupee oikeesti tekeen noita alusvaatteita nii teen heti tilauksen 🙂 tyttökaverilla sama ongelma.

  2. jii Ivaneva Kirjoittaa:

    Kul se ihan tosissaan puhu.. varmaan pienestä painostamisesta voi olla hyötyy, niinku aina ihmisten kanssa 🙂

  3. Em Kirjoittaa:

    Enpä ole pitkään aikaan revennyt näin totaalisesti kuin nyt pulujen kriittiselle massalle! Kiitos!!!

    Pulut on paljon älykkäämpiä kuin on luultu, osaavat mm. lukea! Tsekatkaa
    http://yle.fi/uutiset/3-9185368

  4. jii Ivaneva Kirjoittaa:

    Hauska jos ilahdutti 😀 Pulut on kyl koviksii!

Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastaus