Gandhi

22.08.2016 - 6:20 / jii Ivaneva.


gandhi 1Ranskan burkini-kielloista täällä (IS) ja analyysiä täällä (enkuks).

Mitähän mä noita olympialaisia sorkin, kun en edes seuraa urheilua. Täällä jotain hyviä journalistisia ohjeita aiheesta kumminki (The Guardian).

gandhi 2Luin Louis Fischerin ”Gandhi” -kirjan kokonaan ja siinä rinnalla Unto Tähtisen ”Gandhia” (vanhalta nimeltään ”Mitä Gandhi todella sanoi”).

gandhi 3Ikävä kyllä tarina ei taida olla täysin totta, tai siis Gandhi kyllä harjoitti tuota puhumattomuutta, mutta ennemmin tarkoituksenaan selkiyttää omaa mieltään.

gandhi 4Esimerkiksi poliisin vastaista aktivismia ei voi voittaa väkivallalla, koska poliisi vain lisää voimakeinojaan pysyäkseen aina vahvempana osapuolena (puhun suomalaisesta tilanteesta, jossa puuttuu massaliike kumouksen takaa). Myös, jos tarkastelee historiaa; KUMOUS LUO SELLAISEN JÄRJESTELMÄN, KUIN MILLAISET KUMOUKSEN KEINOT OVAT, ts väkivaltaiset kumoukset nostavat valtaan väkivaltaisia hallintamalleja (muistelisin tätä Emma Goldman-sitaatiksi, mutta en äkkiseltään löydä suoraa lainausta). Aihe on hyvin laaja ja monipolvinen; voisin kirjoittaa siitä joskus kokonaisen esseen.

gandhi 5

Kategoria: Anarkismi, feminismi, klassikot, Uutiskatsaus, Yleinen.



Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastaus